Thursday, April 30, 2009

MISS TURKEY 2009 KRAL TV'DE BU AKŞAM YAYINLANIYOR


Bu yıl Doğuş Yayın Grubu kanallarından Kral TV’in organize ettiği Miss Turkey 2009 Güzellik Yarışması’nın finali, 29 Nisan Çarşamba akşamı TİM Show Center’da yapıldı. Dün 9 şehidin ölüm haberi üzerine canlı yayını iptal edilen yarışma bu akşam ekrana gelecek.
MISS TURKEY 2009Türkiye’nin En GüzeliE B R U Ş A M2.Senem Kuyucuoğlu3.Ebru Hacıbedel4.Begüm Yılmaz
Burcu Esmersoy ve Emre Altuğ’un sunduğu, Hadise’nin şarkıları ve şovuyla coşturduğu, Hüsnü Şenlendirici’nin müzik ziyafeti çektiği görkemli tören bu akşam saat 21:00’dan itibaren Kral TV’de yayınlanacak.
Miss Turkey 2009 Güzellik Yarışması’na Almanya’dan katılan 19 yaşındaki Ebru Şam, yarışmada Türkiye’nin en güzel kızı seçildi. Muhteşem bir gecenin sonunda birincilik tacını takan Şam, gözyaşlarına hakim olamazken sevincini ilk olarak annesi Akasya Döndü Çelen, babası Özcan Şam ve kızkardeşi Esra Şam ile paylaştı. Şam, Türkiye’yi Miss World 2009’da temsil etme hakkı elde ederken büyük ödül olan evin de sahibi oldu.
Miss Turkey ikincisi ise yarışmaya İzmir’den katılan Senem Kuyucuoğlu oldu. Senem, Miss Universe’de (Kainat Güzellik Yarışması) ülkemizi temsil edecek. Senem, bu ikincilikle Lancia marka otomobili de kazanmış oldu. 3. güzel Ebru Hacıbedel de Miss Europe’da (Avrupa Güzellik Yarışması) yarışacak. Yarışmanın 4. güzeli Begüm Yılmaz da ülkemiz adına Miss International’a katılacak.
JÜRİ ÇOK ZORLANDITürkiye güzelini seçen jüride; ÖZCAN SANDIKÇIOĞLU (Miss Turkey Başkanı), GÜNERİ CİVAOĞLU (Gazeteci-Yazar), Prof. ONUR EROL (Estetik cerrahı), OKAN BAYÜLGEN (Showman, sunucu, fotoğrafçı), SERDAR BİLGİLİ (Eski BJK Başkanı, İşadamı, fotoğrafçı), ACUN ILICALI (Sunucu), YILDIRIM MAYRUK (Modacı), ÇAĞLA ŞİKEL ALTUĞ (Miss Turkey 1997 güzeli, Miss World 4., sunucu, oyuncu), HANDE SUBAŞI (Miss Turkey 2005 güzeli, sunucu), NEBAHAT ÇEHRE (15 yaşında Türkiye Güzeli seçildi, sanatçı), ASLIHAN KORUYAN SABANCI (Miss Turkey 1991, Miss World yarı finalisti) yer aldı.
Finalde jüri 20 güzel arasından önce 10 güzeli seçti. Bu güzeller soruları yanıtladıktan sonra bir kez daha sahnede geçiş yaptı ve jüri son bölümde Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil edecek 4 güzeli seçti.
YENİ MEDYANIN EN ETKİN KULLANILDIĞI YARIŞMABu yarışma aynı zamanda yeni medyanın da etkin kullanıldığı bir yarışma oldu. Yarışmaya başvurular en çok internetten yapıldı. Kızların 17 günlük kamp dönemi missturkey.ntvmsnbc.com sitesinden ve Kral TV’den her gün yayınlandı. Siteyi bu dönemde on binlerce kişi ziyaret etti ve yorum yazdı.

No comments:

Post a Comment