Saturday, May 16, 2009

2009 Eurovision Şarkı Yarışması Moskova: CANLI


Merakla beklenen Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşecek 2009 Eurovision Şarkı Yarışması bu gece Avrupa'da ki ve Dünya'da ki bir çok ülkede izleyicilere sunuluyor. Ülkemizi bu büyük organizasyon'da temsil edecek sanatçı Hadise ise Türkiye'yi 18.sırada temsil edecek. Büyük Final bu akşam saat 22.00'da TRT 1, TRT AVAZ ve TRT Türk ekranlarından siz eurovision severlere sunulacak. Eurovision Turkey Team ve Türkiye adına sanatçımıza sonsuz başarılar diliyoruz ve sonuç ne olursa olsun Hadise'nin ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş olduğuna inanıyoruz.
Eurovision finali öncesinde TRT 1 ve TRT Avaz kanalları ortak yayınla saat 19.50’de "Dünden Bugüne Eurovision" adlı program yayınlanacak. Jülide Ateş’in sunacağı programda Eurovision şarkı yarışmasının unutulmayan isimleri sahnede olacak. Eurovision şarkı yarışmasının efsane isimleri Anne Marie David ve Johnny Logan bu özel gecenin onur konukları olacak. David ve Logan, programda Behzat Gerçeker’in önderliğindeki ENBE Orkestrası eşliğinde unutulmayan şarkılarını seslendirecek.
Hadise, kasım ayından bu yana büyük bir azim ve tempo ile Eurovizyon Şarkı Yarışması için çalışıyor. Bu bağlamda, 15 ülke promosyon kapsamında ziyaret edildi, konserler sırasında promosyon ürünleri ve tanıtım CD&DVDleri gerekli kuruluşlara verildi. Şarkımız Düm tek tek Avrupa’da bir çok ülkede tanıtıldı ve bir çok yerde halen liste başı.
Hadise, yarışmaya sayılı günler kala kişisel olarak sağlık sorunları ile de uğraşmaya başladı. 23 yaşındaki genç sanatçımızın üstünde oluşan büyük baskılar sonucu ve yarışma stresi ile bağışıklık sisteminde çöküntü meydana geldi. Bu bağlamda Eurovision Türkiye Takımı olarak ;
HADİSE SANA SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ, SONUÇ NE OLURSA OLSUN SEN ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİN!KALBİMİZ BU GECE SENİNLE MOSKOVA'DA DÜM TEK TEK ATACAK! diyoruz!
Bu gece büyük final'de yarışacak ülkeler ve çıkış sıraları:
1. Litvanya: Sasha Son - Love
2. İsrail: Noa & Mira Awad - There Must Be Another Way
3. Fransa: Patricia Kaas - Et S'il Fallait Le Faire
4. İsveç: Malena Ernman - La Voix
5. Hırvatistan: Igor Cukrov feat. Andrea - Lijepa Tena
6. Portekiz: Flor-De-Lis - Todas As Ruas Do Amor
7. İzlanda: Yohanna - Is It True
8. Yunanistan: Sakis Rouvas - This Is Our Night
9. Ermenistan: Inga & Anush - Jan Jan
10. Rusya: Anastasia Prikhodko - Mamo
11. Azerbaycan: AySel & Arash - Always
12. Bosna Hersek: Regina - Bistra Voda
13. Moldova: Nelly Ciobanu - Hora Din Moldova
14. Malta: Chiara - What If We
15. Estonya: Urban Symphony - Rändajad
16. Danimarka: Brinck - Believe Again
17. Almanya: Alex Swings Oscar Sings - Miss Kiss Kiss Bang
18. TÜRKİYE: Hadise - Düm Tek Tek
19. Arnavutluk: Kejsi Tola - Carry Me in Your Dreams
20. Norveç: Alexander Rybak - Fairytale
21. Ukrayna: Svetlana Loboda - Be My Valentine! (Anti-Crisis Girl)
22. Romanya: Elena - The Balkan Girls
23. Birleşik Krallık: Jade Ewen - It's My Time
24. Finlandiya: Waldo's People - Lose Control
25. İspanya: Soraya - La Noche Es Para Mi

ÖNEMLi NOT!!!Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın son ülke şarkısını bitirdikten sonra kendi bulundukları ülkenin devlet televizyonuna geçmeleri gerekmektedir. Her ülkede verilen oylama numaraları farklı olduğu için Türkiye veya desteklediğiniz başka bir ülke için oy kullanabilmeniz için kendi devlet televizyonunuzun vermiş olduğu numaraları kullanmalısınız.Eurovision Şarkı Yarışması'nı Belçika, Hollanda, Almanya, Fransa, Danimarka ve İsviçre'de yaşayan vatandaşlarımız kendi yerel saatleri ile 21:00 itibari ile TRT'den izleyebilirler.
TARİH: 16 MAYIS 2009KANALLAR: TRT1-TRTINT-TRTAVAZ-TRTTÜRKSAAT 19:50: Dünden bugüne eurovision!SAAT: 22:00 2009 Eurovision Şarkı Yarışması (CANLI) (TÜRKİYE SAATi iLE)Yarışma internette www.eurovision.tv 'den canlı olarak da sizlere sunulacak.
Kaynak:
EUROVISION TURKEY TEAM

No comments:

Post a Comment