Wednesday, May 20, 2009

Azerbaycan'a Eurovision Şoku!


Eurovision'da üçüncü olarak büyük bir başarı yakalayan Aysel ve Arash ikilisi diskalifiye olabilir. Azeri televizyonunun yayıncılık suçu sabit görülürse Hadise de 3. olacak.



Ermenistan ulusal televizyonkanalı, 54'üncü Eurovision Şarkı Yarışması'nda, Azerbaycan'da yarışmayıyayınlayan Azerbaycan Televizyonu ‘İçtimai TV'nin Ermeni şarkının SMSnumarasını kapatarak ihlal yaptığını iddia etti. Bu ihlal sonucundaAzerbaycan'da oturanların Ermenistan'dan ‘Jan Jan' isimli parçaylayarışan İnga ve Anuş'u oylarıyla destekleyemediği ifade edildi.
RESMEN ŞİKAYET EDİLDİ!
Eurovision komitesine resmi yazıgönderen Ermenistan, Azerbaycan hakkında şikayette bulundu ve yarışmakuralları uyarınca Azerbaycan'ın para cezası ile cezalandırılmasını yada yarışmadan diskalifiye edilmesini istedi. Aysel ve Arash diskalifiyecezası alırsa Hadise de üçüncülüğe yükselecek.Yayıncı Azerbaycan televizyonkanalı seyircilerin oy kullanacağı numaraları zaten önceden bildiğini,oy kullanılacak numaraların birkaç saniye ekranda döndüğünü ve onunkapatılmasının imkansız olduğunu belirterek suçlamayı reddetti.Ermenistan, Azerbaycan'a 1 puan verirken, Azerbaycan'dan Ermenistan'ahiç puan çıkmadı ve Azerbaycan yarışmayı 207 puanla 3'üncü sırada,Ermenistan 92 puanla 10'uncu sırada tamamladı.Kaynak: Mynet Haber

No comments:

Post a Comment